Eteisen lattialle ensiapua

IMG_6332

Tiedättekö sen tuntee, kun ajattelette, että mä vähän maalaan tota, jotta sillä selvitään jonkin aikaa ennen isompaa remonttia? Meillä kävi nimittäin just niin. Meidän piti antaa ensiapua vanhalle huonokuntoiselle eteisen puulattialle ja osoittautuikin, että lattia olikin hyvässä kunnossa eli hionta ja päällemaalaus olisivatkin pysyviä ratkaisuita. Sitten yksi asia johti toiseen. Tiedättekö myös sen ajatuksen, että kun nyt tehdään toi, niin kannattaisi samalla tehdä toi ja lopulta ollaankin purkamassa seiniä ja vanhaa komeroa ja suunnitellaan uusia kaapistoja ja pintamateriaaleja? Mä tiedän, sillä meillä käy aina niin.

IMG_6325

Sitten elellään muovitettujen ovien takana, tuuletetaan pakkasilla maalinkäryjä, jotta päästään nukkumaan ja ostetaan lähikaupasta hammasharjat, jos joudutaankin lähtemään yöksi hotelliin maalin hajua karkuun. Remontin keskellä eläminen pienten lasten kanssa on toivotonta, mutta kun tälle tielle on lähdetty eli alunperin ostettu kunnostettava rintamamiestalo, ei voi valittaa, vaan jatkaa valitulla tiellä.

Insinööri kysyi minulta eilen illalla, remontin vaiheita ja materiaaleja suunniteltaessa, että mitä sitten kun kaikki on remontoitu ja valmiina. Leikilläni vastasin, että sitten myydään tämä talo pois ja aletaan rakentamaan uutta. Onneksi se kommentti sivuutettiin sanomalla, että ei me kyllä olla sellaisia rakentajatyyppejä. Loppua ei vielä remonttien suhteen näy, joten ihan turha on vielä murehtia, mitä sitten tehdään, kun kotona on remontit valmiita. Koko meidän parisuhteen aikana, eli viimeisen 18 vuoden aikana, olemme kyllä keksineet aina uusia projekteja. Tuskin tälläkään kertaa jäämme toimettomiksi.